Fed: Επίπληξη Deutsche Bank για λογιστικές ανακρίβειες

Ανώτατος αξιωματούχος της New York Fed, περιγράφει τις οικονομικές ανακοινώσεις ορισμένων αμερικανικών μονάδων της DB ως «χαμηλής ποιότητας, ανακριβείς και αναξιόπιστες,» σύμφωνα με τις πηγές.

Fed: Επίπληξη Deutsche Bank για λογιστικές ανακρίβειες

Η Federal Reserve Bank Νέας Υόρκης εντόπισε σοβαρά προβλήματα στις αμερικανικές επιχειρήσεις της Deutsche Bank, μεταξύ των οποίων ανακριβείς λογιστικές αποτυπώσεις, αδύναμη τεχνολογική υποστήριξη και ανεπαρκή έλεγχο και εποπτεία, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της Wall Street Journal.

Σε επιστολή προς τα διοικητικά στελέχη της γερμανικής τράπεζας, ανώτατος αξιωματούχος της New York Fed, περιγράφει τις οικονομικές ανακοινώσεις ορισμένων αμερικανικών μονάδων της DB ως «χαμηλής ποιότητας, ανακριβείς και αναξιόπιστες,» σύμφωνα με τις πηγές.

Η New York Fed, που λειτουργεί ως τα «μάτια και αυτιά» της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας στην Wall Street, είναι υπεύθυνη άμεσα για την επόπτευση των αμερικανικών και ξένων τραπεζών.

«Το μεγάλο μέγεθος και βάθος των σφαλμάτων υποδεικνύει σαφέστατα ότι όλη η δομή εποπτικής αναφοράς στις ΗΠΑ χρειάζεται ευρείας κλίμακας διορθωτικές παρεμβάσεις,» σύμφωνα με την έκθεση που εξασφάλισε η Wall Street Journal.

Η μετοχή του γερμανικού οίκου αντιδρά με απώλειες στις χρηματιστηριακές συναλλαγές στην Φρανκφούρτη.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v