Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Σε υψηλό 18 μηνών ο βιομηχανικός ΡΜΙ

Ανεβάζει ταχύτητα ο κινεζικός βιομηχανικός κλάδος. Τα αναπτυξιακά μέτρα του Πεκίνου αποδίδουν καρπούς και ο βιομηχανικός ΡΜΙ ξεπέρασε τις προσδοκίες, αγγίζοντας το 52.

Κίνα: Σε υψηλό 18 μηνών ο βιομηχανικός ΡΜΙ

Στο υψηλότερο επίπεδο 18 μηνών εκτινάχθηκε ο δείκτης δραστηριοτήτων του βιομηχανικού κλάδου της Κίνας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της HSBC. Συγκεκριμένα, ο δείκτης βιομηχανικών δραστηριοτήτων ΡΜΙ αναρριχήθηκε τον Ιούλιο στο 52, έναντι αρχικής εκτίμησης στο 50,7. Οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - ήταν λιγότερο αισιόδοξοι προβλέποντας ότι ο δείκτης ΡΜΙ θα αγγίξει το 51. 

Είναι η μεγαλύτερη ένδειξη από τον Ιανουάριο του 2013. Σημειώνεται επίσης πως ο δείκτης βρίσκεται πάνω από το 50 - που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων - για δεύτερο συνεχή μήνα.

"Καταγράφηκε και τον Ιούλιο βελτίωση των οικονομικών δραστηριοτήτων, εξέλιξη που υποδεικνύει ότι ο συνολικός αντίκτυπος των αναπτυξιακών μέτρων έχει αποτελέσματα" δήλωσε ο Qu Hongbin, επικεφαλής ανάλυσης για την κινεζική οικονομία της HSBC και συμπλήρωσε: "Εκτιμούμε ότι οι αξιωματούχοι θα διατηρήσουν την πολιτική στήριξης για τους επόμενους λίγους μήνες ώστε να εδραιωθεί η ανάκαμψη"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v