Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνελήφθη ο πρώην CEO της Banco Espirito Santo

Ο 70χρονος Salgado, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Banco Espirito Santo επί 23 χρόνια, αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 20 Ιουνίου εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων λόγω υποψιών για λογιστικές ανωμαλίες σε ορισμένες από τις εταιρείες holding του.

Συνελήφθη ο πρώην CEO της Banco Espirito Santo

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo, Ricardo Salgado, ο οποίος αναγκάστηκε πρόσφατα σε παραίτηση, συνελήφθη για εμπλοκή σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος, σύμφωνα με πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Salgado συνελήφθη νωρίς σήμερα στο σπίτι του κοντά στη Λισαβόνα, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ο 70χρονος Salgado, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Banco Espirito Santo (BES) επί 23 χρόνια, αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 20 Ιουνίου εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων λόγω υποψιών για λογιστικές ανωμαλίες σε ορισμένες από τις εταιρείες holding του.

Σημειώνεται ότι η BES είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Πορτογαλίας, και έχει συμφέροντα σε πολλούς τομείς της οικονομίας της χώρας.

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν κάνει μεγάλη "βουτιά" το τελευταίο διάστημα, λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει, και η οποία εγείρει ερωτήματα ως προς τις πιθανές συνέπειες για το πορτογαλικό τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας γενικότερα. Η κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας, ωστόσο, έχει δηλώσει αισιόδοξη ότι οι μέτοχοι του ομίλου θα "βγουν μπροστά" εάν χρειαστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v