Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνετρίβη το αεροσκάφος της Air Algerie

ο πρόεδρος του Μαλί ανακοίνωσε ότι συντρίμμια του αεροσκάφους MD83 εντοπίστηκαν σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Αγκελόκ και Κιντάλ, στα βόρεια της χώρας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 116 άτομα.

Συνετρίβη το αεροσκάφος της Air Algerie

Το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Air Algerie που χάθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης από την Μπουρκίνα Φάσο προς την Αλγερία συνετρίβη στο Μάλι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος του Μαλί ανακοίνωσε ότι συντρίμμια του αεροσκάφους MD83 της Air Algerie εντοπίστηκαν σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Αγκελόκ και Κιντάλ, στα βόρεια της χώρας.

"Μόλις με ενημέρωσαν ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν μεταξύ του Αγκελόκ και του Κιντάλ", είπε ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, σε μια συνάντηση που είχε στο Μπαμακό με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες.
Ο πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα την Πέμπτη η Air Algerie ανακοίνωσε πως έχασε τα ξημερώματα την επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της που εξασφαλίζουν τη σύνδεση ανάμεσα στην Ουαγκαντούγκου και το Αλγέρι, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο. Σύμφωνα με Αλγερινό αξιωματούχο, στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 116 άνθρωποι (110 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος).

Το αεροπλάνο ήταν ναυλωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair και από το ισπανικό συνδικάτο πιλότων επιβατικών αεροπλάνων Sepla έγινε γνωστό πως τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν όλα Ισπανοί. 

Δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς δήλωσε απόψε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει καμία θεωρία για την εξαφάνιση της πτήσης της Air Algerie που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι μεταφέροντας 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

"Δεν μπορούμε, δεν πρέπει να αποκλείσουμε καμία υπόθεση αν δεν έχουμε στα χέρια μας όλα τα στοιχεία", είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι France 2. Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, επανέλαβε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v