Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Στο 24,5% μειώθηκε η ανεργία το δεύτερο τρίμηνο

Με βάση τα στοιχεία της ισπανικής στατιστικής υπηρεσίας, το 98% των νέων θέσεων εργασίας δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα.

Ισπανία: Στο 24,5% μειώθηκε η ανεργία το δεύτερο τρίμηνο

O αριθμός των ανέργων στην Ισπανία υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Όπως μεταδίδει η WSJ, το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 24,5% από 25,9% το πρώτο τρίμηνο, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά περίπου 300.000.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των εργαζόμενων αυξήθηκε κατά 402.400, η μεγαλύτερη άνοδος από οποιοδήποτε τρίμηνο μετά το 2005. Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους, έχουν δημιουργηθεί 192.400 καθαρές θέσεις εργασίας.

Με βάση τα στοιχεία της ισπανικής στατιστικής υπηρεσίας, το 98% των νέων θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα.

Την Τετάρτη η Τράπεζα της Ισπανίας ανακοίνωσε πως η ισπανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% το δεύτερο τρίμηνο. Το προηγούμενο τρίμηνο είχε αναπτυχθεί κατά 0,4%.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας είναι ελαφρός καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών του Bloomberg, οι οποίοι ανέμεναν ανάπτυξη 0,4%.

Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013 το ισπανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v