Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερδιπλασιασμό κερδών για τη RBS στο εξάμηνο

Τα αποτελέσματα εξαμήνου της Royal Bank of Scotland ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ο διευθύνων σύμβουλος όμως, δηλώνει επιφυλακτικός και τονίζει ότι υπάρχουν σημαντικά νομικά εμπόδια.

Υπερδιπλασιασμό κερδών για τη RBS στο εξάμηνο

Υπερδιπλασιασμό στα προ φόρων κέρδη ανακοίνωσε η Royal Bank of Scotland για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η βρετανική τράπεζα που ελέγχεται κατά 80% από το κράτος, ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αν και ο διευθύνων σύμβουλος Ross McEwan προειδοποίησε ότι «υπάρχουν μπροστά μας εμπόδια».

Για το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα προ φόρων κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν στα 2,65 δισ. στερλίνες, από 1,37 δισ. στερλίνες το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Τα λειτουργικά κέρδη εκτιμάται ότι ενισχύθηκαν στα 2,6 δισ. στερλίνες, από 708 εκατ. στερλίνες.

«Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κάτω από το θόρυβο και την τεράστια αναδιοργάνωση που συντελείται τα τελευταία χρόνια, η RBS είναι μία θεμελιωδώς ισχυρότερη τράπεζα που μπορεί να αποδώσει καλά αποτελέσματα για τους πελάτες και τους μετόχους» δήλωσε ο κ. McEwan και συμπλήρωσε: «Επιτρέψτε μου όμως, να σας προειδοποιήσω. Αντιμετωπίζουμε αρκετά σημαντικά νομικά προβλήματα που ενδεχομένως να πλήξουν τα κέρδη μας στην πορεία. Είμαι ευχαριστημένος που είχαμε δύο καλά τρίμηνα, αλλά κανείς δεν πρέπει να ενθουσιάζεται. Υπάρχουν εμπόδια μπροστά μας». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v