Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Επιβεβαίωσε το «ΑΑ» για Βέλγιο

Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης του Βελγίου αντανακλά την εκτίμηση για το υψηλό βιοτικό επίπεδο της χώρας, την ισχυρή καθαρή εξωτερική θέση και την αποτελεσματικότητα των θεσμών του, παρά τις σποραδικά πολιτικά αδιέξοδα.

S&P: Επιβεβαίωσε το «ΑΑ» για Βέλγιο

Η S&P επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αξιολόγηση «ΑΑ» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του Βελγίου, θέτοντας σταθερό outlook.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά την εκτίμηση για το υψηλό βιοτικό επίπεδο της χώρας, την ισχυρή καθαρή εξωτερική θέση και την αποτελεσματικότητα των θεσμών του, παρά τις σποραδικά πολιτικά αδιέξοδα.

Σύμφωνα με την S&P τα προτερήματα αυτά μετριάζονται από την περιορισμένη δημοσιονομική ευελιξία του Βελγίου, λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους (96% του ΑΕΠ) και του μεγάλου φορολογικού βάρους (στο 45% περίπου του ΑΕΠ).

Μετά τις γενικές εκλογές του Μαίου του 2014, ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει τις προβλέψεις για σταδιακή οικονομική ανάκαμψη και σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους, επισημαίνει η S&P. Όπως τονίζει, αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση θα εστιάσει σε μεταρρυθμίσεις με στόχο την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και στην εξυγίανση του προϋπολογισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v