Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Nέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Το μέτρο αναμένεται να καλύψει εν μέρει το κενό που δημιουργήθηκε μετά την απόρριψη, στα τέλη του Μαΐου από το Συνταγματικό Δικαστήριο, πολλών μέτρων λιτότητας.

Πορτογαλία: Nέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ενέκρινε σήμερα νέες προσωρινές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων άνω των 1.500 ευρώ, οι οποίες όπως εκτιμά η κυβέρνηση θα επιτρέψουν στην χώρα να τηρήσει φέτος το στόχο να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα στο 4% του ΑΕΠ.

Το μέτρο αυτό, που εγκρίθηκε υπό τις αποδοκιμασίες εκατοντάδων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο μετά το κάλεσμα της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης της χώρας CGTP, αναμένεται να καλύψει εν μέρει το κενό που δημιουργήθηκε μετά την απόρριψη, στα τέλη του Μαΐου από το Συνταγματικό Δικαστήριο, πολλών μέτρων λιτότητας που είχαν εγγραφεί στον υπό εκτέλεση προϋπολογισμό του 2014.

«Όχι στην κλοπή των μισθών!» ή «αλλάξτε πολιτική», ήταν τα συνθήματα που μπορούσε να διαβάσει κανείς πάνω στα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

«Όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτά τα μέτρα είναι αντισυνταγματικά, η κυβέρνηση επίσης» εκτίμησε ο Αρμένιου Κάρλους, ο γενικός γραμματέας του CGTP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v