Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΗΕ: Πάνω από 1.100 οι νεκροί στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 1.129 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Απριλίου στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Πιθανό έγκλημα πολέμου η κατάρριψη του Boeing ανέφερε η Ύπατης Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναβί Πιλάι.

ΟΗΕ: Πάνω από 1.100 οι νεκροί στην Ουκρανία

Οι παρατηρητές του ΟΗΕ στην Ουκρανία ανέφεραν ότι τουλάχιστον 1.129 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 3.442 έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία από τα μέσα Απριλίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ύπατης Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναβί Πιλάι, ανέφερε σε ανακοίνωση της πως η κατάρριψη του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών μπορεί να αποτελεί έγκλημα πολέμου. Παράλληλα εξέφρασε ανησυχία για την κλιμάκωση των συγκρούσεων στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λούχασνκ 

Eν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν θα επιτύχουν το στόχο τους και μπορεί να κάνουν την χώρα πιο ανεξάρτητη οικονομικά. 

«Οι κυρώσεις απλά δεν μπορούν να επιτύχουν το στόχο τους» ανέφερε ο κ. Λαβρόφ σε συνέντευξη τύπου. «Σας διαβεβαιώνω ότι θα ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει σε διάφορους τομείς της οικονομίας και ίσως γίνουμε πιο ανεξάρτητοι και σίγουροι για τις δυνάμεις μας» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v