Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lloyds: Κατέληξε σε διακανονισμό για το σκάνδαλο libor

Το πρόστιμο της Lloyds είναι χαμηλότερο από τις 290 εκατ. λίρες που πλήρωσε η Barclays τον Ιούνιου του 2012. H UBS είχε πληρώσει το ποσό των 1,5 δισ. δολαρίων.

Lloyds: Κατέληξε σε διακανονισμό για το σκάνδαλο libor

H βρετανική τράπεζα Lloyds ήρθε την Δευτέρα σε συμβιβασμό με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της Βρετανίας για το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου libor και θα καταβάλλει το ποσό των 370 εκατ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα θα καταβάλλει 105 εκατ. δολάρια στην Επιτροπή Προθεσμιακής Αγοράς Εμπορευμάτων των ΗΠΑ και 86 εκατ. δολάρια στο αμερικάνικο υπουργείο Δικαιοσύνης. Στις βρετανικές αρχές θα πληρώσει 105 εκατ. στερλίνες, ενώ θα δώσει και 7,8 εκατ. στερλίνες στην Τράπεζα της Αγγλίας.

«Οι πράξεις των συγκεκριμένων προσώπων μεταξύ του 2006 και του 2009 είναι ανεπίτρεπτες» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της Lloyds, Νorman Blackwell. «Η συμπεριφορά τους πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας και την καταδικάζουμε χωρίς περιστροφές» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο της Lloyds είναι χαμηλότερο από τις 290 εκατ. στερλίνες που πλήρωσε η Barclays τον Ιούνιου του 2012. O CEO της βρετανικής τράπεζας, Robert Diamond, είχε οδηγηθεί σε παραίτηση.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο για το σκάνδαλο libor έχει καταβάλλει η ελβετική UBS, η οποία έδωσε συνολικά στις αρχές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ελβετίας το ποσό των 1,5 δισ. δολαρίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v