Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ: Στο 0,5% μείωσε το επιτόκιο η κεντρική τράπεζα

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας απέδωσαν την κίνηση στην μείωση του ετήσιου πληθωρισμού τον Ιούνιο στο 0,5%, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων επτά ετών και κάτω από τον στόχο της κυβέρνησης για 1% με 3%

Ισραήλ: Στο 0,5% μείωσε το επιτόκιο η κεντρική τράπεζα

Η Τράπεζα του Ισραήλ προχώρησε τη Δευτέρα στην μείωση του βασικού επιτοκίου αναχρηματοδότησης κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,5%.

Πρόκειται για την πρώτη μείωση τους τελευταίους μήνες. Σε δημοσκόπηση του Reuters, οι εννιά από τους δέκα αναλυτές προέβλεπαν ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα προβεί σε κάποια κίνηση αυτόν τον μήνα.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας απέδωσαν την κίνηση στην μείωση του ετήσιου πληθωρισμού τον Ιούνιο στο 0,5%, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων επτά ετών και κάτω από τον στόχο της κυβέρνησης για 1% με 3%.

Η κεντρική τράπεζα ανέφερε ακόμα ότι παρά το ότι τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι θα συνεχιστούν οι ήπιοι ρυθμοί ανάπτυξης, η αύξηση στις εξαγωγές αγαθών και οι ιδιωτικές δαπάνες παραμένουν αδύναμες. Πρόσθεσε επίσης πως η ενίσχυση της απασχόλησης έχει διακοπεί και ότι ο πόλεμος με την Χαμάς θα πλήξει την ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v