Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Facebook: Θα παρακολουθεί τις κινήσεις μας στο Internet

Τα σχέδια του Facebook να παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών του και σε άλλες ιστοσελίδες προκαλούν αντιδράσεις. Οι ΜΚΟ προστασίας προσωπικών δεδομένων συνασπίζονται και ζητούν από τις αμερικανικές αρχές να δράσουν.

Facebook: Θα παρακολουθεί τις κινήσεις μας στο Internet

Οι ΗΠΑ καλούνται να ξεκινήσουν νέα έρευνα για το Facebook σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αυτήν τη φορά, στο στόχαστρο τίθενται τα σχέδιά του να συλλέγει και να μελετά στοιχεία από τις δραστηριότητες των χρηστών του ευρύτερα στο διαδίκτυο, ακόμη και όταν δεν βρίσκονται στο Facebook.

Με επιστολή τους προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), ο Κώστας Ρώσσογλου, νομικός συνεργάτης της ευρωπαϊκής οργάνωσης καταναλωτών BEUC, και ο Jeffrey Chester, διευθυντής του Center for Digital Democracy, καλούν το αμερικανικό όργανο να εξασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το ίδιο το Facebook δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα προσπαθήσει να προσφέρει στους πελάτες του δυνατότητες στοχευμένης διαφήμισης και για να το πετύχει αυτό θα εξετάζει τις δραστηριότητες των χρηστών του και σε άλλα sites, εκτός του Facebook. 

«Σας γράφουμε για να εκφράσουμε την πιο βαθιά μας ανησυχία» αναφέρει η επιστολή των δύο μη κυβερνητικών οργανώσεων, που ενώνουν τις δυνάμεις τους με την ομάδα που αποκαλείται Trans Atlantic Consumer Dialogue, η οποία έχει ήδη ζητήσει από τις ΗΠΑ να θέσουν υπό εξέταση τις πρακτικές που ακολουθεί το Facebook.

Σημειώνεται πως στα τέλη του 2011 το Facebook προχώρησε σε συμφωνία με την FTC που επιβάλλει στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης να έχει πλήρη συγκατάθεση από τους χρήστες του προτού μοιραστεί προσωπικά τους δεδομένα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v