Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Υποβάθμισε ομόλογα της Deutsche Bank

Λόγω της μέτριας κερδοφορίας της Deutsche Bank, που επιβαρύνεται από τα κόστη και πρόστιμα δικαστικών υποθέσεων, η Moody's υποβάθμισε την αξιολόγηση ομολόγων της γερμανικής τράπεζας.

Moodys: Υποβάθμισε ομόλογα της Deutsche Bank

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης των supported ομολόγων και των καταθέσεων της Deutsche Bank, σε A3 από A2, προχώρησε η Moody's, επικαλούμενη την μέτρια κερδοφορία της τράπεζας, η οποία επιβαρύνεται από κόστη και τα πρόστιμα των δικαστικών υποθέσεων και της αναδιάρθρωσης, αλλά και από την αυξημένη μεταβλητότητα των κερδών και την υψηλή εξάρτηση από τα κέρδη που αποκομίζει από τις κεφαλαιαγορές.

Παράλληλα, η Moody's υποβάθμισε το BFSR της τράπεζας σε D+ από C-, καθώς και τις αξιολογήσεις άλλων οργάνων.

Το outlook για το BFSR παραμένει σταθερό, ωστόσο για τα supported ομόλογα και τις καταθέσεις είναι αρνητικό, αντανακλώντας την εκτίμηση της Moody's ότι υπάρχει τάση προς χαμηλότερη πιθανότητα συστημικής στήριξης για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Το αιτιολογικό της υποβάθμισης

Από το 2012, τα αποτελέσματα της Deutsche Bank έχουν επηρεαστεί αρνητικά από δικαστικά έξοδα και πρόστιμα και από το κόστος σχεδίων αναδιάρθρωσης, αναφέρει στην έκθεση η Moody’s.

Για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών, η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας εφαρμόζει ένα πολυετές πρόγραμμα για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας, επισημαίνει ο διεθνής οίκος.

Σύμφωνα με την Moody’s η δυνατότητα της Deutsche Bank να εκτελέσει το πρόγραμμα αντιμετωπίζει δυσκολίες και ορισμένοι από τους στόχους έχουν επαναπροσδιοριστεί.

«Αναμένουμε μέτρια κέρδη και μεγάλη εξάρτηση από τα έσοδα από τις αγορές κεφαλαίου για την Deutsche Bank στο ορατό μέλλον και αυτό οδήγησε στην υποβάθμιση, παρά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου» ανέφερε ο Peter Nerby, αντιπρόεδρος της Moody’s και επικεφαλής αναλυτής για την Deutsche Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v