Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Peugeot: Επιστροφή στην κερδοφορία μετά από 3 χρόνια

Ράλι μεγαλύτερο του 6% καταγράφει η μετοχή της Peugeot μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου. Σε ενοποιημένο επίπεδο, οι ζημίες περιορίζονται ενώ το τμήμα αυτοκινήτου επιστρέφει στην κερδοφορία.

Peugeot: Επιστροφή στην κερδοφορία μετά από 3 χρόνια

Σημείο καμπής αποτελούν για την PSA Peugeot Citroen τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς κατέγραψε σημαντικό περιορισμό των ζημιών και επιστροφή στην κερδοφορία για τις δραστηριότητες αυτοκινήτου για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

Η σημαντική βελτίωση της κατάστασης αποδεικνύει ότι το σχέδιο ανάκαμψης του διευθύνοντος συμβούλου Κάρλος Ταβάρες (ο οποίος πήρε το τιμόνι στις αρχές του έτους, αφήνοντας τη Renault) αποδίδει καρπούς. Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία, είχε καταγράψει το 2012 και το 2013 ζημιές μεγαλύτερες των 7 δισ. ευρώ και αναγκάστηκε να αναζητήσει κεφάλαια από την κινεζική Dongfeng Motor. Η κατάσταση στην Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν επί έξι συναπτά έτη, δεν βοήθησαν την κατάσταση.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2014, η Peugeot  ανακοίνωσε περιορισμό των καθαρών ζημιών στα 114 εκατ. ευρώ, έναντι 471 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013. Το τμήμα αυτοκινήτου κατέγραψε λειτουργικά κέρδη 7 εκατ. ευρώ, ενώ τον προηγούμενο χρόνο είχε ζημίες 538 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των σκληρών περικοπών στο κόστος λειτουργίας που οδήγησαν και στο κλείσιμο ενός εργοστασίου κοντά στο Παρίσι.

Τα συνολικά έξοδα εξαμήνου ήταν αμετάβλητα στα 27,62 δισ. ευρώ, με τη διοίκηση της εταιρείας να εξηγεί πως η βελτίωση των τιμών και η επιτυχία των νέων μοντέλων αντισταθμίστηκε από τις επιπτώσεις του ισχυρού ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v