Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Υποβάθμισε την Αργεντινή σε Selective Default

Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας τέθηκε η Αργεντινή από την Standard & Poor΄s. Δεν καρποφορούν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας. Πρωτοβουλία από τράπεζες που παρουσίασαν σχέδιο για να αποφύγει η Αργεντινή μια νέα στάση πληρωμών.

S&P: Υποβάθμισε την Αργεντινή σε Selective Default
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αργεντινής σε επιλεκτική χρεοκοπία (SD- Selective default), από "CCC-" πριν, προχώρησε η S&P.

Ο διεθνής οίκος προέβη στην υποβάθμιση καθώς η χώρα δεν αποπλήρωσε τόκους συνολικού ύψους 539 εκατ. δολαρίων. Η S&P δεν μετέβαλε την αξιολόγηση "CCC+" σε τοπικό νόμισμα της Αργεντινής. Ανέφερε ότι το rating της χώρας θα παραμείνει αμετάβλητο αν δεν επιλυθεί το ζήτημα της αποπληρωμής των υποχρεώσεων της χώρας.

Αναλυτής της Goldman Sachs σχολίαζε πως η υποβάθμιση θα είναι βραχύβια εφόσον οι διαπραγματεύσεις της χώρας με τους πιστωτές λάβουν αίσιο τέλος, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Σχέδιο τραπεζών της Αργεντινής για αποφυγή της χρεοκοπίας

Νωρίτερα οι τράπεζες της χώρας ανέλαβαν πρωτοβουλία για να σωθεί η Αργεντινή από τη χρεοκοπία. Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο σύνδεσμος τραπεζών της Αργεντινής, Adeba, εργάστηκε πυρετωδώς σε ένα σχέδιο της τελευταίας στιγμής για τη διάσωση της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v