Ρεκόρ ζημιών για την BNP Paribas μετά τα πρόστιμα

Τα πρόστιμα ρίχνουν την BNP Paribas βαθιά στο κόκκινο. Ρεκόρ ζημιών για το β΄ τρίμηνο στα 4,32 δισ. ευρώ, μετά το διακανονισμό ρεκόρ στις ΗΠΑ για την πολύκροτη υπόθεση της παραβίασης κυρώσεων σε χώρες όπως το Ιράν, το Σουδάν και η Κούβα.

Ρεκόρ ζημιών για την BNP Paribas μετά τα πρόστιμα

Ρεκόρ ζημιών ανακοίνωσε για το τρίμηνο η BNP Paribas επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο πρόστιμο των 9 δισ. δολ. που κλήθηκε να καταβάλει στις ΗΠΑ, αφού παραδέχθηκε ότι είχε δίκτυο συναλλαγών με χώρες που βρίσκονταν σε καθεστώς κυρώσεων. Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 4,32 δισ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους είχε καταγράφει κέρδη 1,77 δισ. ευρώ.

«Η τράπεζα πήρε το μάθημα από αυτά τα τελευταία γεγονότα και προχωρά σε σημαντική ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ζαν-Λοράν Μπονάφ.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ΒΝΡ ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία για παραβίαση κυρώσεων και αφαιρεί για ένα έτος από τη γαλλική τράπεζα την άδεια εκκαθάρισης συναλλαγών σε δολάρια.

Παρά ταύτα, η ΒΝΡ κατάφερε να διατηρήσει το λόγο κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 πάνω από τον στόχο που έχουν θέσει οι ρυθμιστικές αρχές για το 2019, δηλαδή το 9%. Συγκεκριμένα, ο λόγος Tier 1 διαμορφώθηκε στο 10% από10,6% τα τέλη Μαρτίου. Η γαλλική τράπεζα έχει ρευστότητα 244 δισ. ευρώ από 264 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v