Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Σε «Restricted Default» η Αργεντινή

Νέο χτύπημα στην Αργεντινή από τους διεθνείς οίκους. Μετά την S&P η Fitch προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας σε" Restricted Default".

Fitch: Σε «Restricted Default» η Αργεντινή
H Fitch προχώρησε στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Aργεντινής σε "Restricted Default".

Παράλληλα ο διεθνής οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση χρέους σε τοπικό νόμισμα σε "CCC" από "Β-" προηγουμένως. Επιπροσθέτως άλλαξε σε "Restricted Default" το rating του χρέους σε ξένο νόμισμα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται ότι σε ανάλογη κίνηση υποβάθμισης προχώρησε χθες η S&P, τοποθετώντας την αξιολόγηση της χώρας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Tα ξημερώματα της Τετάρτης εξέπνευσε η προθεσμία για την εύρεση συμβιβαστικής λύσης με τα hedge funds που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση χρέους του 2001. Σημειώνεται ότι αυτά τα hedge funds (οι λεγόμενοι holdout πιστωτές) είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και ο Αμερικανός δικαστής Griesa αποφάσισε ότι το Μπουένος Άιρες δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους ομολογιούχους που είχαν δεχθεί «κούρεμα» στους τίτλους τους, εάν δεν πληρώσει την ίδια ώρα και τους holdout πιστωτές.

Η Αργεντινή επιχειρούσε, μάταια, να εξασφαλίσει έστω και την τελευταία στιγμή την αναστολή της απόφασης του Thomas Griesa, δικαστή αμερικανικού δικαστηρίου, για την καταβολή 1,33 δισ. δολαρίων συν τόκους στα hedge funds.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v