Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά την ανεργία

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στη Wall, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα στοιχεία για την ανεργία. Άνοδος 1% για χρυσό. Υποχωρεί κάτω από τα $98 το αργό. Στο 1,34 ενισχύεται το ευρώ. Άλμα 8% για την μετοχή του LinkedIn.

Πτώση στη Wall Street μετά την ανεργία

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall μετά τη χθεσινή βουτιά, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία δημιούργησε 209.000 θέσεις εργασία τον Ιούλιο και η ανεργία αυξήθηκε οριακά στο 6,2%.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,64% στις 16.546 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,86%% στις 4.332 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,60% στις 1.912 μονάδες.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 209.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο και η ανεργία αυξήθηκε στο 6,2% από 6,1% τον Ιούνιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 235.000 νέες θέσεις εργασίας.

«Δεν ήταν αυτό που ήθελαν να δουν οι αρκούδες. Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 209.000 με αναθεώρηση 15.000 υψηλότερα για τους δύο προηγούμενους μήνες. Δεν υπάρχει λόγος για την αγορά να βγει από την πορεία της» ανέφερε στο Marketwatch, ο Steven Ricchiuto, επικεφαλής οικονομολόγος στην Mizuho Securities.

«Ήταν μια καλή μέτρηση για τους επενδυτές μετοχών. Μετά από μια ανατριχίλα με τη χθεσινή έκθεση για το εργασιακό κόστος, η έκθεση του Ιουλίου δείχνει σταθερή ανάπτυξη στην απασχόληση, με ανοδική πίεση στο ποσοστό της ανεργίας εξαιτίας της αύξησης της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό. Ως εκ τούτου υπάρχει περιορισμένη πίεση στην Fed να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα για την πρώτη αύξηση επιτοκίου μετά την σημερινή έκθεση» σημείωσε ο Neil Dutta της Renaissance Macro.

Ο ρυθμός επέκτασης του τομέα μεταποίησης επιταχύνθηκε τον Ιούλιο στις ΗΠΑ με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 39 μηνών, σύμφωνα με έρευνα του Institute of Supply Management.Ειδικότερα, ο δείκτης ISM μεταποίησης αυξήθηκε τον Ιούλιο στις 57,1 μονάδες από 55,3 μονάδες τον Ιούνιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2011.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του δολαρίου με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,34.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,95% στα 1.295 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,43% στα 97,75 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 8% καταγράφει η μετοχή του LinkedIn, καθώς οι προβλέψεις για τα έσοδα ήταν υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδο 2,4% σημειώνει η μετοχή της Procter & Gamble. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Βουτιά 11% πραγματοποιεί η μετοχή της GoPro, μετά την ανακοίνωση υψηλότερων τριμηνιαίων απωλειών σε σχέση με το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v