Γερμανία: Τερμάτισε συμβόλαιο της Rheinmetall με Ρωσία

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι το μεγαλύτερο τμήμα των εξαγωγών μαχητικών προσομοιώσεων δεν έχει ακόμη αποσταλεί στην Ρωσία, η οποία δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει το ατελές σύστημα που έχει ήδη στα χέρια της.

Γερμανία: Τερμάτισε συμβόλαιο της Rheinmetall με Ρωσία

Η Γερμανία διέκοψε μόνιμα την προγραμματισμένη εξαγωγή εξοπλισμού προσομοίωσης μαχών από την Rheinmetall προς την Ρωσία, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομίας της χώρας, σε μια κίνηση που προχωρά παραπέρα από τις πρόσφατες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις οποίες μπλόκαραν αμυντικά συμβόλαια.

Ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός εθνικής οικονομίας Sigmar Gabriel, είχε αρχικά μπλοκάρει προσωρινά τον Μάιο το συμβόλαιο, το οποίο πλέον τερματίστηκε.

Η αμυντική σύμβαση ανέρχεται σε αξία στα 100 εκατ. ευρώ και την είχε εγκρίνει η προηγούμενου γερμανική κυβέρνηση.

«Το θέμα δεν είναι τα χρήματα, το θέμα είναι οι ζωές,» δήλωσε ο υπουργός, όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αιτήματα αποζημίωσης από την Rheinmetall. Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει κατά πόσον θα αντιμετωπίσουν ανάλογη μοίρα και άλλες συμβάσεις βιομηχανιών της Γερμανίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι το μεγαλύτερο τμήμα των εξαγωγών μαχητικών προσομοιώσεων δεν έχει ακόμη αποσταλεί στην Ρωσία και ότι η Ρωσία δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει το ατελές σύστημα που έχει ήδη στα χέρια της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v