Νετανιάχου: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν

Αμετακίνητος ως προς τις ένοπλες συγκρούσεις στη Γάζα εμφανίζεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ πως δεν στέλνει αντιπροσωπεία στο Κάιρο για να μην απαντήσει για τις «σφαγές».

Νετανιάχου: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν
Οι ισραηλινές δυνάμεις δεν θα διακόψουν τις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έως ότου σταματήσουν οι ρίψεις ρουκετών από τους Παλαιστινίους, επανέλαβε ο Μπ. Νετανιάχου.

Ο ίδιος είχε αναφέρει πως ακόμα και όταν καταστραφούν όλα τα τούνελ οι ισραηλινές δυνάμεις δεν θα αποχωρήσουν άμεσα από την επίμαχη περιοχή. «Η επιχείρηση στη Γάζα συνεχίζεται δεν θα τερματιστεί παρά μόνο όταν επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια για τους πολίτες του Ισραήλ για μεγάλο χρονικό διάστημα» είπε ο Νετανιάχου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας και τον υπουργό Άμυνας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Εν τω μεταξύ η άρνηση του Ισραήλ να στείλει μια αντιπροσωπεία στο Κάιρο για να συζητήσει με τους Παλαιστίνιους για την επίτευξη μιας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι παρά ένας τρόπος να αποφύγει να απαντήσει για τις «σφαγές» που διαπράττει στον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσε σήμερα η Χαμάς.

Μια παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν μέλη της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, συμφώνησε χθες Κυριακή στο σύνολο των όρων για την επίτευξη εκεχειρίας.

Σύμφωνα με τα μέλη της αντιπροσωπείας, τα αιτήματά τους υποβλήθηκαν στους αιγύπτιους μεσολαβητές, οι οποίοι αναμένεται να τα μεταφέρουν στην ισραηλινή πλευρά.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να στείλει μια αντιπροσωπεία στο Κάιρο, αφού επέρριψε στη Χαμάς την ευθύνη για την κατάρρευση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας την Παρασκευή, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επιπλέον το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατηγόρησε σήμερα τον ισραηλινό στρατό ότι σκότωνε πολίτες ενώ προσπαθούσαν να φύγουν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς σε έναν τομέα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, γεγονός που σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση συνιστά έγκλημα πολέμου.

Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων

Ένα κοριτσάκι 8 χρόνων σκοτώθηκε και 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας. Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες απέδωσαν τα πυρά σε επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον κατοικίας στον προσφυγικό καταυλισμό του Σάτι.

Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινοί καταγγέλουν ότι τουλάχιστον τέσσερις ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφός του από τον παλαιστινιακό θύλακα. Ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ Κούντρα δήλωσε ότι η επίθεση εναντίον ενός σπιτιού στον καταυλισμό Σάτι σημειώθηκε μετά την έναρξη της εκεχειρίας.

Από την αρχή της σύγκρουσης ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν πεθάνει ξεπερνά τα 1.660 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v