Σε χαμηλό 9 ετών ο ΡΜΙ υπηρεσιών στην Κίνα

Απότομη η επιβράδυνση στον κινεζικό κλάδο υπηρεσιών. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2005, όταν άρχισαν να τηρούνται τα συγκεκριμένα στοιχεία για την Κίνα.

Σε χαμηλό 9 ετών ο ΡΜΙ υπηρεσιών στην Κίνα

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώνονται για τον κινεζικό κλάδο υπηρεσιών καθώς η επιβράδυνση που καταγράφονται στον κλάδο ακινήτων φαίνεται πως έχει ευρύτερο αντίκτυπο στο δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC για τον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2005, όταν άρχισαν να τηρούνται τα συγκεκριμένα στοιχεία για την Κίνα. Συγκεκριμένα, υποχώρησε στο 50 από 53.1 που είχε «πιάσει» τον Ιούνιο που ήταν και το υψηλότερο επίπεδο 15 μηνών.

«Η υποχώρηση του δείκτης ενδεχομένως να αντικατοπτρίζει τον αντίκτυπο από τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση στον κλάδο ακινήτων σε πολλές πόλεις» δήλωσε ο Qu Hongbin, επικεφαλής ανάλυσης της HSBC για την Κίνα.

Τα επίσημα στοιχεία της Κίνας πάντως, ήταν πιο ενθαρρυντικά. Ο επίσημος δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο έξι μηνών τον Ιούλιο, στο 54,2 από 55 τον προηγούμενο μήνα. Είναι η χαμηλότερη ένδειξη του επίσημου ΡΜΙ από τον Ιανουάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v