Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 0,15% το επιτόκιο του ευρώ

Η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη μετά την σειρά μέτρων χαλάρωσης της πιστωτικής πολιτικής που είχε λάβει η ΕΚΤ στην συνεδρίαση του Ιουνίου.

ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 0,15% το επιτόκιο του ευρώ

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια του ευρώ, όπως αναμενόταν ευρέως στις αγορές. 

Κατά την τακτική συνεδρίαση στην Φρανκφούρτη, το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης διατήρησε σταθερό στο 0,15% το βασικό επιτόκιο δανεισμού, στο -0,1% το επιτόκιο καταθέσεων και το επιτόκιο περιθωριακού δανεισμού στο 0,4%.

Η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη μετά την σειρά μέτρων χαλάρωσης της πιστωτικής πολιτικής που είχε λάβει η ΕΚΤ στην συνεδρίαση του Ιουνίου. Εκτοτε το ευρώ έχει χάσει 2,5% της αξίας του έναντι του δολαρίου, περιορίζοντας τις πιέσεις στον Μάριο Ντράγκι να αναλάβει πρόσθετη δράση.

Ωστόσο πολλά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και ανησυχητικά, όπως η πρόσφατη κατάρρευση της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo και οι επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στην οικονομία της Ευρώπης, και οι παρατηρητές αναμένουν κάποιες «απαντήσεις» από την συνέντευξη Τύπου του κεντρικού τραπεζίτη, που θα ακολουθήσει σε λιγότερο από μια ώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v