Ιράκ: Γερμανία και Ιταλία υπέρ των αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ

Και οι δύο χώρες τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ στο Βόρειο Ιράκ.

Ιράκ: Γερμανία και Ιταλία υπέρ των αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε σήμερα ότι υποστηρίζει τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους διότι αυτός είναι, προς το παρόν, ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει η προέλασή τους.

«Βραχυπρόθεσμα οι αεροπορικές επιδρομές φαίνονται να είναι ο μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί η προέλαση (του ΙΚ) και να ανοίξουν δρόμοι διαφυγής», είπε ο Σταϊνμάγερ.

«Τώρα πρέπει να αποφευχθεί μια γενοκτονία και να ελευθερωθούν οι άνθρωποι που έχουν βρεθεί σε αυτή την φοβερή κατάσταση», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, νωρίτερα σήμερα ο γερμανός υπουργός είχε επικρίνει έντονα το ΙΚ και είχε υπογραμμίσει ότι οι σουνίτες, οι σιίτες και οι Κούρδοι του Ιράκ θα πρέπει να βάλουν στην άκρη τις αντιπαλότητές τους και να συμφωνήσουν σε μια νέα κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η προέλαση των ισλαμιστών μαχητών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Και η ιταλική κυβέρνηση εξέφρασε την υποστήριξή της στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους ιρακινούς πολίτες και κυρίως του χριστιανούς και τους Γεζίντι που διώκονται» από τους τζιχαντιστές, αλλά και «να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες των κουρδικών πολιτοφυλακών πεσμεργκά ενάντια στην προέλαση του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι.

Για τους λόγους αυτούς «συμφωνούμε με την επιλογή του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να επέμβει», πρόσθετε η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v