Σ. Φίσερ: Δεν θα βιαστεί η Fed στα επιτόκια

Σε προσχέδιο ομιλίας ο αντιπρόεδρος της Fed, αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστεί συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, ώστε να υποστηριχθεί η ανάκαμψη στην αμερικανική οικονομία.

Σ. Φίσερ: Δεν θα βιαστεί η Fed στα επιτόκια

Ενδείξεις που συνηγορούν υπέρ της διατήρησης της «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, προκύπτουν από το προσχέδιο ομιλίας που θα παραθέσει ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Στο προσχέδιο της ομιλίας που θα παραθέσει κατά την διάρκεια συνεδρίου στην Στοκχόλμη, ο Στάνλεϊ Φίσερ, αντιπρόεδρος της Fed, αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστεί συνέχιση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής με παροχή ρευστότητας, ώστε να υποστηριχθεί η ανάκαμψη στην αμερικανική οικονομία.

«Η ανάκαμψη σε μια σειρά προηγμένες οικονομίες είναι απογοητευτική, με αποτέλεσμα πολλοί παρατηρητές, μεταξύ των οποίων και η Fed, να υποβαθμίζουν τις μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τις αναπτυξιακές δυνατότητες στις ΗΠΑ.» αναφέρεται στην ομιλία.

Η διεθνής ανάπτυξη είναι απογοητευτική, τονίζει ο κεντρικός τραπεζίτης. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η ανάπτυξη στις προηγμένες οικονομίες δεν έχει ευθυγραμμιστεί με τις προσδοκίες.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «δεν έχει αποσαφηνιστεί κατά πόσον η αμερικανική οικονομία έχει υποστεί μόνιμη ζημία από την πρόσφατη ύφεση.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v