Κίνα: Πρόταση για 3ετή άδεια μητρότητας σε εργαζόμενες!

Ακόμη κι αν αποχωρήσει η νέα μητέρα από την δουλειά της, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει το επίδομα, που θα αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό, ο οποίος σήμερα είναι 1.560 γουάν ($253) τον μήνα.

Κίνα: Πρόταση για 3ετή άδεια μητρότητας σε εργαζόμενες!

Με στόχο να ενθαρρύνει τις εργαζόμενες μητέρες να «επικεντρωθούν στην ανατροφή των βρεφών τους,» νομοθετικό στέλεχος της Κίνας πρότεινε να παραταθεί η άδεια μητρότητας στα τρία χρόνια, σε σύγκριση με τους τρεις μήνες που ισχύουν σήμερα.

Κατά την διάρκεια της τριετούς άδειας, η κυβέρνηση θα προσφέρει επιδόματα τέκνων, σύμφωνα με δημοσίευμα στον κινεζικό Τύπο.

Ο Wang Youjun, στέλεχος του λαϊκού κογκρέσου του Πεκίνου και πρόεδρος της Watchdata System Co., κατέθεσε πρόσφατα επίσημα την πρόταση, που θα είναι η πιο γενναιόδωρη πολιτική μητρότητας για εργαζόμενες μητέρες, δηλώνοντας ότι έτσι, θα βοηθηθούν αυτές οι νέες μητέρες «να μεγαλώσουν απερίσπαστα τα παιδιά τους,» σύμφωνα με το δημοσίευμα στους Beijing Times.

Ακόμη μάλιστα κι αν αποχωρήσει η νέα μητέρα από τον εργοδότη της, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει το επίδομα, που θα αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό, ο οποίος σήμερα είναι 1.560 γουάν ($253) τον μήνα στο Πεκίνο, μετά και την αύξηση του Απριλίου.

«Ο ρόλος της μητέρας είναι πολύ σημαντικός κατά τα τρία πρώτα χρόνια ζωής του βρέφους,» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα να αποφεύγουν οι εργοδότες να προσλαμβάνουν μητέρες σε παραγωγικές ηλικίες εξαιτίας του μέτρου, ο κ. Wang σχολίασε ότι οι μητέρες που θα επιλέξουν την τριετή άδεια μητρότητας, θα υποχρεούνται να αναβάλουν την συνταξιοδότησή τους κατά τρία χρόνια, καθώς εξάλλου «συνήθως οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες» όπως σχολίασε».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v