Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FDIC: «Μόνο» 14 τράπεζες έκλεισαν στο α΄ εξάμηνο

Στο σύνολο της περσινής χρονιάς είχαν βάλει «λουκέτο» 24 τράπεζες στην αμερικανική αγορά, ενώ στο ζενίθ της κρίσης το 2010 είχαν κλείσει 157 τραπεζικοί οίκοι.

FDIC: «Μόνο» 14 τράπεζες έκλεισαν στο α΄ εξάμηνο

Η οικονομική βελτίωση και η άνοδος στις αξίες των ακινήτων έχουν περιορίσει τον αριθμό των τραπεζικών καταρρεύσεων στην αμερικανική αγορά, αλλά ο κλάδος δεν έχει επιστρέψει στα επίπεδα που επικρατούσαν πριν την κρίση και η μελλοντική του ανάπτυξη παραμένει αβέβαιη.

Το συνεγγυητικό ταμείο των ΗΠΑ Federal Deposit Insurance Corp. ανακοίνωσε ότι μόνο 14 τράπεζες κατέρρευσαν στο α΄ εξάμηνο του έτους. Στο σύνολο της περσινής χρονιάς είχαν βάλει «λουκέτο» 24 τράπεζες στην αμερικανική αγορά, ενώ στο ζενίθ της κρίσης το 2010 είχαν κλείσει 157 τραπεζικοί οίκοι.

Όταν μια τράπεζα καταρρέει, τα κεφάλαιά της δεν επαρκούν για να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις λόγων ζημιών και «πέφτει» στα χέρια των ρυθμιστικών αρχών, που στις ΗΠΑ ενσαρκώνει η FDIC.

Σήμερα, πάνω από 400 τράπεζες παραμένουν στην ανεπίσημη λίστα προβληματικών τραπεζών της FDIC, που σημαίνει ότι κινδυνεύουν να καταρρεύσουν βραχυπρόθεσμα.

Η λίστα έχει συρρικνωθεί στο μισό σε σύγκριση με τα υψηλά επίπεδα του 2010. Παραμένει ωστόσο μεγάλη σε σύγκριση με τα επίπεδα που επικρατούσαν πριν την κρίση του 2007, όταν ο κατάλογος περιλάμβανε μόλις 76 τράπεζες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v