Swiss Life: Άνοδος 3% στα κέρδη εξαμήνου

Αύξηση 3% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Swiss Life το α΄εξάμηνο και διαμορφώθηκαν στα 487 εκατ. ελβετικά φράγκα. Η εταιρεία γνωστοποίησε την εξαγορά της εταιρείας real estate Corpus Sireo προς 210 εκατ. ευρώ.

Swiss Life: Άνοδος 3% στα κέρδη εξαμήνου

Μικρή άνοδο εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της ελβετικής ασφαλιστικής εταιρείας Swiss Life, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω των ισχυρών επιδόσεων της στην εγχώρια αγορά.

Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 487 εκατ. φράγκα, έναντι των 454 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές, καταγράφοντας άνοδο 3%.

Το premium εισόδημα στην Ελβετία αυξήθηκε κατά 12% στα 6,6 δισ. ελβετικά φράγκα, ενώ στη Γαλλία σημειώθηκε αύξηση 4% στο α' εξάμηνο.

Η διοίκηση της Swiss Life γνωστοποίησε επίσης ότι θα διευρύνει τις δραστηριότητές της στον τομέα του asset management ακινήτων, με την εξαγορά της γερμανικής Corpus Sireo έναντι 210 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Swiss Life, ο δείκτης φερεγγυότητας –ο οποίος δείχνει την ικανότητα των ασφαλιστικών εταιρειών να ανταπεξέλθουν σε μελλοντικές απαιτήσεις- αυξήθηκε στο 243% το α' εξάμηνο του έτους, από 210% στο τέλος του 2013.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v