ΗΠΑ: Προβλεπόμενη άνοδος στα επιδόματα ανεργίας

Τα μεγέθη παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, κοντά στα επίπεδα που επικρατούσαν πριν την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι εργοδότες προχωρούν σε πολύ λίγες απολύσεις.

ΗΠΑ: Προβλεπόμενη άνοδος στα επιδόματα ανεργίας

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξηθηκαν κατά 21.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στα ταμεία εμφανίστηκαν 311.000 νέοι άνεργοι. Στην προηγούμενη εβδομάδα είχαν εμφανιστεί στα ταμεία 290.000 νέοι άνεργοι.

Oι αναλυτές περίμεναν ότι θα εμφανιστεί άνοδος στις αιτήσεις για τα επιδόματα, που θα ανατρέψει την πτώση που είχε σημειωθεί στην προηγούμενη εβδομαδιαία περίοδο, όταν οι αιτήσεις είχαν μειωθεί κατά 14.000. Οι οικονομολόγοι περίμεναν, για την ακρίβεια, ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν κατά 11.000 φτάνοντας στις 300.000.

Και πάλι πάντως, τα μεγέθη για τα επιδόματα ανεργίας παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, κοντά στα επίπεδα που επικρατούσαν πριν την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι εργοδότες προχωρούν σε πάρα πολύ λίγες απολύσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v