Αργεντινή: «Διεθνής μαφία» τα hedge funds

Τα άφθονα κοιτάσματα σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου παραμένουν ανεκμετάλλευτα, καθώς η Αργεντινή δυσκολεύεται εξαιρετικά να εξασφαλίσει ξένη χρηματοδότηση.

Αργεντινή: «Διεθνής μαφία» τα hedge funds

Τα hedge funds που έχουν μηνύσει την Αργεντινή σχετικά με την στάση πληρωμών που κήρυξε η χώρα το 2002, είναι μια "διεθνής μαφία» που έχει στόχο να καταστρέψει την οικονομία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της λατινοαμερικανικής χώρας, ανεβάζοντας τους τόνους στην μεγάλη αυτή διαμάχη.

Το εθνικό νόμισμα, το πέσο, κινείται σε αρνητικά επίπεδα ρεκόρ, τα αποθέματα σε ξένο συνάλλαγμα έχουν μειωθεί 5% στο τελευταίο έτος, και τα άφθονα κοιτάσματα σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου παραμένουν ανεκμετάλλευτα, καθώς η Αργεντινή δυσκολεύεται εξαιρετικά να εξασφαλίσει ξένη χρηματοδότηση.

Κι αυτό εξαιτίας της υπόθεσης των ομολογιούχων hedge funds που αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην αναδιοργάνωση του χρέους και ζητούν πλήρη αποζημίωση σε διεθνή δικαστήρια, μπλοκάροντας την πρόσβαση της χώρας στην ξένη χρηματοδότηση.

«Έχουμε πέσει στα χέρια μιας παγκόσμιας οικονομικής δύναμης που αποτελείται από μικρές, άπληστες ομάδες συμφερόντων που συνιστούν πραγματική διεθνλη μαφία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v