Ρωσία: Διεύρυνε την κλίμακα συναλλαγματικής διακύμανσης

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας διεύρυναν την κλίμακα επιτρεπόμενης διακύμανσης του νομίσματος έως τα 9 ρούβλια ανά δολάριο από 7 ρούβλια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Ρωσία: Διεύρυνε την κλίμακα συναλλαγματικής διακύμανσης

H κεντρική τράπεζα της Ρωσίας διεύρυνε την κλίμακα διακύμανσης του ρουβλίου και μείωσε τα ποσά συναλλάγματος που προτίθεται να αγοράζει και πωλει, καθώς «απομακρύνεται» από την διαχείριση του νομίσματος, παρά την διπλωματική κρίση στις σχέσεις με την δύση.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας διεύρυναν την κλίμακα επιτρεπόμενης διακύμανσης του νομίσματος έως τα 9 ρούβλια ανά δολάριο από 7 ρούβλια και ακύρωσαν κάθε παρέμβαση εντός της συναλλαγματικής κλίμακας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Η κεντρική τράπεζα στο παρελθόν αγόραζε και πωλουσε 200 εκατ. δολ. ημερησίως, όταν το ρούβλι ξεπερνούσε συγκεκριμένα όρια.

Η Ρωσία χαλαρώνει τον κλοιό στην συναλλαγματική διακύμανση, παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις που προκαλεί στα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών η ουκρανική κρίση.

Οι αλλαγές έχουν στόχο να διευκολύνουν την ολοκλήρωση της μετάβασης σε ελεύθερη διακύμανση του ρουβλίου έως τα τέλη του έτους, την οποία η κεντρική τράπεζα θεωρεί απαραίτητη για να μπορέσει να υιοθετήσει στόχο για τον πληθωρισμό και να επικεντρωθεί στα επιτόκια και όχι στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Το ρούβλι κερδίζει 0,3% στα 41,5244 δολάρια αυτή την ώρα στην Μόσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v