Ο σουλτάνος του Μπρουνέι διεκδικεί το NY Plaza Hotel

Το επενδυτικό «όχημα» του Μπρουνέι έχει κάνει προσφορά περίπου 2 δισ. δολ. για το Plaza Hotel της Νέας Υόρκης, ενώ επίσης διεκδικεί το Grosvenor House στο Λονδίνο και το Dream Hotel στο Μανχάταν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι διεκδικεί το NY Plaza Hotel

Ένα από τα διασημότερα ξενοδοχεία του πλανήτη διεκδικεί ο σουλτάνος του Μπρουνέι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές που παραθέτει η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Το επενδυτικό «όχημα» του Μπρουνέι έχει κάνει προσφορά περίπου 2 δισ. δολ. για την εξαγορά του Plaza Hotel της Νέας Υόρκης, ενώ επίσης διεκδικεί το Grosvenor House στο Λονδίνο και το Dream Hotel στο Μανχάταν, σύμφωνα με τις ανεπίσημες πληροφορίες.

Ο σουλτάνος, όπως και ο όμιλος διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων του Dorchester Collection, βρίσκονται στο επίκεντρο διεθνούς κατακραυγής για τους εξαιρετικά αυστηρούς νόμους που έχουν επιβληθεί τελευταία στην ισλαμική χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και περιλαμβάνουν λιθοβολισμό των ομοφυλοφίλων.

Εξ αιτίας της κατακραυγής, πολλοί απλοί πολίτες αλλά και δημόσια πρόσωπα διεθνώς ζητούν από το σουλτανάτο να πωλήσει διεθνή ενεργητικά του και έχουν πραγματοποιηθεί πολλά μποϋκοτάζ σε ξενοδοχεία του ομίλου Dorchester στην Ευρώπη και στο Beverly Hills Hotel, με αποτέλεσμα απώλειες εσόδων ύψους εκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως η νέα προσφορά του σουλτάνου για το Plaza και τα δύο άλλα ξενοδοχεία, δείχνει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να εξέλθει από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή να αποκλιμακώσει την παρουσία του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v