SNB: Όχι πριν το 2016 η άρση του πλαφόν στο φράγκο

Η SNB επέβαλε το πλαφόν στην ισοτιμία του ελβετικού φράγκου πριν από τρία χρόνια, λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, επικαλούμενη τον κίνδυνο αποπληθωρισμού και ύφεσης.

SNB: Όχι πριν το 2016 η άρση του πλαφόν στο φράγκο

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) αναμένεται να διατηρήσει το πλαφόν στο φράγκο για τουλάχιστον δυο ακόμα χρόνια, καθώς η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη αγωνίζεται να αποκτήσει δυναμική.

Περισσότεροι από τα δυο τρίτα όσων συμμετείχαν στην μηνιαία δημοσκόπηση του Bloomberg σε 23 οικονομολόγους, εκτιμούν πως η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας θα διατηρήσει το πλαφόν του 1,20/ευρώ τουλάχιστον έως το 2016, ενώ ούτε το ένα δέκατο εξ αυτών δεν είπε ότι θα αρθεί το πλαφόν του χρόνου.

Η SNB επέβαλε το πλαφόν στην ισοτιμία του νομίσματος πριν από τρία χρόνια, λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, επικαλούμενη τον κίνδυνο αποπληθωρισμού και ύφεσης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 39% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η SNB θα άρει το πλαφόν το 2016 το νωρίτερο, ενώ το 44% εκτιμά πως η κίνηση αυτή δεν θα γίνει πριν το 2017.

Σημειώνεται ότι το ελβετικό φράγκο, ένα νόμισμα το οποίο τείνουν να αγοράζουν οι επενδυτές σε περιόδους αυξημένων πιέσεων στις αγορές, έχει ενισχυθεί κατά 1,3% έναντι του ευρώ από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v