Goldman εναντίον Λιβύης: Δικαστική μάχη για "χαμένες" επενδύσεις

Το ταμείο κρατικών επενδύσεων LIA εκτιμά ότι η Goldman απεκόμισε «καλό» κέρδος ύψους 350 εκατ. δολ. από τις συναλλαγές, ενώ το ίδιο υπέστη «κολοσσιαίες» ζημιές.

Goldman εναντίον Λιβύης: Δικαστική μάχη για χαμένες επενδύσεις

Η Goldman Sachs και το ταμείο κρατικών επενδύσεων (sovereign wealth fund) της Λιβύης, θα αντιπαρατεθούν σε δικαστήριο του Λονδίνου, σχετικά με την κατηγορία ότι η επενδυτική τράπεζα της Wall Street εκμεταλλεύθηκε την εμπιστοσύνη του πελάτη και ενθάρρυνε το SWF να επενδύσει πάνω από 1 δισ. δολ. σε επενδύσεις που κατέληξαν άχρηστες.

Το κρατικό ταμείο της Λιβύης, Libyan Investment Authority (LIA) τον Ιανουάριο έκανε την προσφυγή για το ζήτημα και η Goldman κατέθεσε αίτηση για περιληπτική απόφαση, δηλαδή αίτηση για να αποφασίσει εξωδικαστικά για την αποζημείωση, αλλά πρόσφατα απέσυρε το αίτημα και η υπόθεση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι κατηγορίες του LIA αφορούν σειρά μετοχικών συναλλαγών που εκτελέστηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2008 αλλά αποδείχθηκαν εντελώς αποτυχημένες και εντέλει τα κεφάλαια είχαν εξανεμιστεί ως το 2011.

Το LIA εκτιμά ότι η Goldman απεκόμισε «καλό» κέρδος ύψους 350 εκατ. δολ. από τις συναλλαγές, ενώ το ίδιο υπέστη «κολοσσιαίες» ζημιές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v