Αμερικανοί επενδυτές «ξεφορτώνονται» ευρωπαϊκά ETFs

Η Markit αναφέρει ότι η ανατροπή που συμβαίνει είναι" ένα από τα πιο ενδιαφέροντα επενδυτικά θέματα της χρονιάς," καθώς οι Αμερικανοί επενδυτές οι οποίοι «φόρτωναν» στους πρώτους έξι μήνες του έτους, τώρα μειώνουν ενεργά τα ανοίγματά τους.

Αμερικανοί επενδυτές «ξεφορτώνονται» ευρωπαϊκά ETFs

Οι Αμερικανοί επενδυτές τράβηξαν σχεδόν 4 δισ. δολ. από ETFs με ευρωπαϊκό επίκεντρο την περασμένη εβδομάδα, αλλά τις εκροές περιόρισαν οι αγορές από εγχώριους Ευρωπαίους επενδυτές, σύμφωνα με την Markit.

Η εταιρία παροχής χρηματιστηριακών δεδομένων υπογραμμίζει την έντονη απόκλιση της ζήτησης για τις ευρωπαϊκές μετοχές, όπως φαίνεται από τα στοιχεία για τις αγορές ευρωπαϊκών ETFs που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ και ευρωπαϊκών ETFs που είναι εισηγμένα στην Ευρώπη και στα οποία έχουν προστεθεί 4,5 δισ. δολ. κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Η Markit αναφέρει ότι η ανατροπή που συμβαίνει είναι" ένα από τα πιο ενδιαφέροντα επενδυτικά θέματα της χρονιάς," καθώς οι Αμερικανοί επενδυτές οι οποίοι «φόρτωναν» στους πρώτους έξι μήνες του έτους, τώρα μειώνουν ενεργά τα ανοίγματά τους σε ευρωπαϊκά funds.

Τονίζει ότι οι Αμερικανοί επενδυτές δείχνουν ελάχιστο ενδιαφέρον για χώρες του «πυρήνα» της ευρωζώνης όπως η Γερμανία και η Γαλλία, ενώ τα ιταλικά και ισπανικά ETFs στις ΗΠΑ απολαμβάνουν καθαρές εισροές κατά τους τελευταίους τρεις μήνες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v