Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισλαμικό Κράτος: Αποκεφάλισε Αμερικανό δημοσιογράφο

Βίντεο με τον αποκεφαλισμό ενός Αμερικανού δημοσιογράφου έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος. Απειλεί τη ζωή ενός ακόμα. Καμία επίσημη αντίδραση ακόμα από τον Ομπάμα.

Ισλαμικό Κράτος: Αποκεφάλισε Αμερικανό δημοσιογράφο

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley, καθώς και φωτογραφίες ενός ακόμα Αμερικανού δημοσιογράφου του οποίου η ζωή -όπως απείλησαν- θα εξαρτηθεί από το πώς θα ενεργήσουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ.

Το βίντεο που τιτλοφορείται «Ένα μήνυμα στην Αμερική» δημιουργεί προβληματισμό στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε ό,τι αφορά τις επιλογές του, οι οποίες θα μπορούσαν να καθορίσουν την επόμενη φάση εμπλοκής των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη δημόσια αντίδραση.

Ο Ομπάμα δεν προέβη σε δημόσια δήλωση για τον αποκεφαλισμό, μέχρις ότου επιβεβαιωθεί επισήμως η γνησιότητά του.

«Αν είναι γνήσιο, αισθανόμαστε αποστροφή για τη βάναυση δολοφονία ενός αθώου Αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα συλληπητήριά μας στην οικογένεια και στους φίλους του», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Caitlin Hayden.

Το μήνυμα του βίντεο ήταν ξεκάθαρο, αφού προειδοποιεί για μεγαλύτερα αντίποινα κατά των Αμερικανών.

Ο 40χρονος Foley απήχθη από ενόπλους στις 22 Νοεμβρίου 2012 στη βόρεια Συρία, καθώς μετέβαινε προς τα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με την GlobalPost, με την οποία συνεργαζόταν. Έστελνε ρεπορτάζ από τη Μέση Ανατολή για πέντε χρόνια, ενώ είχε απαγεί άλλη μία φορά στη Λιβύη.

Ο άλλος δημοσιογράφος, ο Steven Sotloff, ο οποίος εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο, εξαφανίστηκε στη βόρεια Συρία τον Ιούλιο του 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί δημοσίως Αμερικανούς πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v