Κατεβάζει τον πήχη για την κερδοφορία η Carlsberg

Σε υποβάθμιση των προβλέψεων για την λειτουργική κερδοφορία της χρονιάς προχώρησε ο όμιλος. Επηρεάζεται από την επιδείνωση της κατάστασης στη Ρωσική αγορά.

Κατεβάζει τον πήχη για την κερδοφορία η Carlsberg

Οι εξελίξεις στην Ρωσία πληγώνουν την Carlsberg. Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος παραγωγής μπύρας τα λειτουργικά κέρδη φέτος θα υποχωρήσουν έναντι του 2013, κατά μονοψήφιο (χαμηλό) ποσοστό. Νωρίτερα φέτος είχε δηλώσει πως το συγκεκριμένο μέγεθος θα αυξηθεί.

Για τον όμιλο το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι οι εκατέρωθεν κυρώσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, όσο το αντίκτυπο που έχουν οι εξελίξεις στην οικονομία της τελευταίας, από την οποία αντλεί περίπου το 35% της κερδοφορίας της. «Τίμημα» πληρώνει και για την υποχώρηση του ρουβλιού έναντι του ευρώ.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις, ο όμιλος δεν αποκλείει το να βάλει λουκέτο σε ορισμένες ζυθοποιίες στην περιοχή της ανατολικής Ευρώπης.

«Υπάρχει μικρή ορατότητα αναφορικά με τις εξελίξεις στη Ρωσία αλλά η Carlsberg υποβαθμίζει από τώρα τις προβλέψεις για τη φετινή χρονιά καθώς φαίνεται πως εκτιμά ότι το δεύτερο εξάμηνο θα είναι πολύ δύσκολο στη Ρωσική αγορά», δηλώνει ο αναλυτής Michael Friis Jorgensen της Alm Brand Bank, στο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v