Standard Chartered: Διακανονισμός $300 εκατ. για ξέπλυμα χρήματος

Η Standard Chartered θα καταβάλει το ποσό των 300 εκατ. δολαρίων διότι απέτυχε να συμμορφωθεί με κανόνες που αφορούν το ξέπλυμα χρήματος.

Standard Chartered: Διακανονισμός $300 εκατ. για ξέπλυμα χρήματος

Σε διακανονισμό ύψους 300 εκατ. δολαρίων και σε εφαρμογή αλλαγών σε αρκετές επιχειρηματικές πρακτικές της, λόγω αποτυχίας συμμόρφωσης με διάφορους κανόνες που αφορούν στο ξέπλυμα χρήματος, συμφώνησε να προχωρήσει η Standard Chartered.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο διακανονισμός, ο οποίος ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης, προβλέπει την εφαρμογή διαφόρων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της εξόδου από ορισμένες σχέσεις με πελάτες υψηλού ρίσκου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και την αναστολή της εκκαθάρισης δολαρίων για πελάτες υψηλού ρίσκου από τη θυγατρική της τράπεζας στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, οι δραστηριότητες της τράπεζας τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στα Εμιράτα είχαν «σημαντικό ύψος δυνητικά υψηλού ρίσκου συναλλαγών» που το προηγούμενο σύστημα κατά του ξεπλύματος χρήματος της τράπεζας δεν κατάφερε να εντοπίσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v