Μέτρα ενίσχυσης των χαμηλών εισοδημάτων υπόσχεται ο Ολάντ

Σε συνέντευξή του στην Le Monde, ο γάλλος πρόεδρος λέει πως θα αντικαταστήσει σχέδιο για μείωση της φορολογίας, το οποίο είχε απορρίψει το συνταγματικό δικαστήριο.

Μέτρα ενίσχυσης των χαμηλών εισοδημάτων υπόσχεται ο Ολάντ

Μέτρα για την ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας και για την παροχή βοήθειας σε νοικοκυρά χαμηλού εισοδήματος λέει ότι θα λάβει ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους εξοργισμένους ψηφοφόρους που έρχονται αντιμέτωποι με ανεργία-ρεκόρ και μια στάσιμη οικονομία.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στις αρχές του μήνα να αντικαταστήσει ένα σχέδιο ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την περικοπή της φορολογίας των χαμηλόμισθων, η οποία απερρίφθη από το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην Le Monde, ο Ολάντ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για αντικατάσταση της φοροελάφρυνσης σε παρόμοια κλίμακα, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2015.

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να εκσυγχρονίσουμε την οικονομία τονώνοντας την ανταγωνιστικότητα και βοηθώντας τις επενδύσεις καθώς και τις θέσεις εργασίας», ανέφερε στη συνέντευξή του.

Ο ίδιος επανέλαβε τις γαλλικές εκκλήσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ΕΚΤ να κάνουν περισσότερα για να τονώσουν την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και αποδυνάμωσης του ευρώ, το οποίο σύμφωνα με τον Ολάντ εξακολουθεί να είναι υπερτιμημένο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v