Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Επιδείνωση του PMI μεταποίησης τον Αύγουστο

Ο δείκτης PMI του τομέα της μεταποίησης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2013, ενώ αντιθέτως μικρή βελτίωση εμφάνισε ο αντίστοιχος δείκτης του τομέα των υπηρεσιών.

Γαλλία: Επιδείνωση του PMI μεταποίησης τον Αύγουστο

Στάσιμη παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα της Γαλλίας τον Αύγουστο, καθώς η βελτίωση που εμφανίστηκε στον τομέα των υπηρεσιών δεν αντιστάθμισε την χειρότερη επίδοση του τελευταίου χρόνου στον τομέα της μεταποίησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Markit, ο δείκτης PMI της δραστηριότητας στον μεταποιητικό τομέα και στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε στο 50 από 49,4 τον Ιούλιο.

«Η Γαλλία δεν βελτιώνεται αλλά σταθεροποιείται.. τουλάχιστον αυτό είναι λίγο πιο θετικό από αυτό που βλέπαμε προηγουμένως», σχολίασε ο οικονομολόγος του Markit, Rob Dobson, ο οποίος ωστόσο χαρακτήρισε «αρκετά αδύναμο» τον δείκτη μεταποίησης.

«Αν και οι υπηρεσίες έχουν μια ήπια θετική επίπτωση και δείχνουν κάποια ανάπτυξη... η μεταποίηση εξακολουθεί να είναι ένα πραγματικό βαρίδι για την οικονομία», συμπλήρωσε.

Ο δείκτης PMI για τον μεταποιητικό τομέα υποχώρησε περαιτέρω στο 46,5 από 47,8 τον προηγούμενο, καταγράφοντας την χειρότερη επίδοση από τον Μάιο του 2013.

Αντιθέτως, ο αντίστοιχος δείκτης του τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε στο 51,1 από 50,4.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v