GS: Διακανονισμός $1,2 δισ. με Freddie Mac και Fannie Mae

Η Goldman θα καταβάλει περίπου 2,15 δισ. δολάρια στη Freddie Mac και περίπου 1 δισ. δολάρια στη Fannie Mae για να επαναγοράσει τα RMBS των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων.

GS: Διακανονισμός $1,2 δισ. με Freddie Mac και Fannie Mae

Σε διακανονισμό ύψους 1,2 δισ. δολαρίων με την Federal Housing Finance Agency (FHFA) προκειμένου να «κλείσουν» όλες οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές απαιτήσεις αναφορικά με την πώληση επισφαλών τίτλων ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων (RMBS) στις Fannie Mae και Freddie Mac την περίοδο 2005-2007, κατέληξε η Goldman Sachs.

Στην σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Goldman θα επαναγοράσει τα RMBS προς 3,15 δισ. δολάρια. Το κόστος για την επίλυση των ζητημάτων αυτών καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από τα αποθέματα της Goldman Sachs.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της Goldman, Gregory K. Palm, δήλωσε πως «είμαστε ικανοποιημένοι που επιλύσαμε αυτά τα ζητήματα».

Τον διακανονισμό επιβεβαίωσε η FHFA, η οποία τον αποτιμά στα 1,2 δισ. δολάρια. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, η FHFA ζήτησε από την Goldman να καταβάλει το ποσό των 3,15 δισ. δολαρίων σε σχέση με τους τίτλους αυτούς. Η Goldman θα καταβάλει περίπου 2,15 δισ. δολάρια στην Freddie Mac και περίπου 1 δισ. δολάρια στην Fannie Mae.

Το 1,2 δισ. προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ του ποσού που θα καταβάλει η Goldman και της τρέχουσας αξίας των τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v