Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση χάκερς σε PlayStation, Xbox κ.α. online games

Οι κυβερο-επιθέσεις αυτές συνέπεσαν με απειλή βόμβας σε πτήση της American Airlines, που προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Sony.

Επίθεση χάκερς σε PlayStation, Xbox κ.α. online games

Το PlayStation Network της Sony βγήκε offline για μεγάλο διάστημα την Κυριακή, λόγω κυβερνο-επίθεσης που δείχνει ότι εντάσσεται σε εκστρατεία εναντίον πολλών υπηρεσιών online παιχνιδιών.

Το XBox Live της Microsoft, το Battle.net της Blizzard και το Grinding Gear Games περιλαμβάνονται στα υπόλοιπα δίκτυα online παιχνιδιών, που δέχτηκαν επιθέσεις το σαββατοκύριακο.

Μάλιστα οι κυβερο-επιθέσεις αυτές συνέπεσαν με απειλή βόμβας σε πτήση της American Airlines, που προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Sony.

Οσον αφορά τις επιθέσεις στην Sony και τις υπόλοιπες εταιρίες video games, που έχει αναλάβει το FBI, την ευθύνη διεκδικεί ένας λογαριασμός στο Twitter ο οποίος σχετίζεται με τους αντάρτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ISIL ή ISIS.

Πάντως δεν είναι σίγουρο ότι η συντονισμένη επίθεση έχει αυτή την προέλευση. Εξάλλου την ευθύνη για τις ίδιες επιθέσεις διεκδικεί και η ομάδα χάκερς Anonymous.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v