Βερολίνο: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Wowereit λόγω αερολιμένα

Ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την υποψηφιότητα του Βερολίνου να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και εν συνεχεία επιβεβαίωσε της φήμες της παραίτησής του.

Βερολίνο: Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Wowereit λόγω αερολιμένα

Ο δήμαρχος του Βερολίνου Klaus Wowereit ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί και θα αποχωρήσει από την θέση στις 11 Δεκεμβρίου, εξαιτίας της κλιμακούμενης διαμάχης για το νέο αεροδρόμιο της πόλης.

Ο κ. Wowereit διετέλεσε δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας από το 2001 και υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής μέχρι το σκάνδαλο για το νέο διεθνές αεροδρόμιο του Βερολίνου, που έριξε κάθετα την δημοτικότητά του.

Το αεροδρόμιο επρόκειτο να αρχίσει να λειτουργεί στα τέλη του 2011 αλλά ακόμη δεν έχει ανοίξει.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την υποψηφιότητα του Βερολίνου να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και εν συνεχεία επιβεβαίωσε της φήμες της παραίτησής του.

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση για εμένα,» δήλωσε με δάκρυα ο 60χρονος κ. Wowereit, που ήταν ένας από τους πρώτους κορυφαίους πολιτικούς ο οποίος παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ήταν επίσης εκείνος που καθιέρωσε την διάσημη πλέον φράση «φτωχή αλλά σέξι» για την πόλη του Βερολίνου.

Η υπόθεση του διεθνούς αερολιμένα του Βερολίνου έχει στιγματιστεί με σκάνδαλα και η Air Berlin έχει προσφύγει στα δικαστήρια για την αποτυχία έναρξης της λειτουργίας του.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v