Υπό επίσημη έρευνα η Λαγκάρντ για υπόθεση απάτης

Οι ανακριτικές αρχές της Γαλλίας ερευνούν την πρώην υπουργό Οικονομικών για "αμέλεια" σε υπόθεση απάτης. Η επικεφαλής του ΔΝΤ θα ασκήσει έφεση.

Υπό επίσημη έρευνα η Λαγκάρντ για υπόθεση απάτης

Υπό επίσημη έρευνα για τον ρόλο της σε υπόθεση απάτης έθεσαν οι ανακριτικές αρχές της Γαλλίας την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το Reuters, πηγή που πρόσκειται στην πρώην γαλλίδα υπουργό Οικονομικών ανέφερε πως η Λαγκάρντ, η οποία είχε ανακριθεί ως μάρτυρας από τις αρχές, θεωρεί την απόφασή τους να διερευνηθεί για «αμέλεια» αβάσιμη και θα την εφεσιβάλει. Την κίνηση αυτή επιβεβαίωσε και δικαστική πηγή από τη Γαλλία.

Στο πλαίσιο της γαλλικής νομοθεσίας, οι ανακριτικές αρχές θέτουν υπό επίσημη έρευνα κάποιον όταν θεωρούν ότι υπάρχουν ενδείξεις αδικοπραγίας, χωρίς όμως αυτό να οδηγεί πάντα σε δίκη.

Η υπόθεση αφορά τον μεγιστάνα Μπερνάρ Ταπί και έχει δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετά από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί, συμπεριλαμβανομένης και της Κρ. Λαγκάρντ.

Ο Ταπί, ο οποίος στήριξε τον Σαρκοζί στις δύο τελευταίες εκλογές, έλαβε αποζημίωση ύψους 403 εκατ. ευρώ το 2008 -υπό την προεδρία Σαρκοζί και όταν η Λαγκάρντ ήταν υπουργός Οικονομικών- στο πλαίσιο διακανονισμού διαφοράς με την Credit Lyonnais, για υπόθεση πώλησης μετοχών το 1993.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v