Ουκρανία: Η Ρωσία θα κόψει την παροχή αερίου στην ΕΕ τον χειμώνα

Το θέμα συζητήθηκε σε συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και του Ουκρανού ομολόγου του Petro Poroshenko την Τρίτη, σύμφωνα με ανώνυμες πληροφορίες.

Ουκρανία: Η Ρωσία θα κόψει την παροχή αερίου στην ΕΕ τον χειμώνα

Η Ρωσία έχει σκοπό να κλείσει τις στρόφιγγες παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη φέτος τον χειμώνα, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

"Η κατάσταση στον ενεργειακό κλάδο (της Ουκρανίας) είναι πολύ δύσκολη. Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία προγραμματίζει την διακοπή μεταφοράς αερίου ακόμη και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέτος τον χειμώνα,» δήλωσε ο Arseniy Yatsenyuk σε κυβερνητικό συμβούλιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τον Ιούνιο η Ρωσία διέκοψε το μεγαλύτερο τμήμα της παροχής φυσικού αερίου προς την Ουκρανία λόγω διαμάχης για απλήρωτους λογαριασμούς, και το θέμα συζητήθηκε σε συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και του Ουκρανού ομολόγου του Petro Poroshenko την Τρίτη, σύμφωνα με ανώνυμες πληροφορίες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Expatica, ο επίτροπος Ενέργειας Guenter Oettinger δήλωσε η ΕΕ έχει αρχίσει να αναλύει τις επιπτώσεις μιας μείωσης στην προσφορά αερίου από την Ρωσία.

«Υπάρχουν έξι κράτη μέλη της ΕΕ που είναι 100% εξαρτημένα από την Ρωσία, εκ των οποίων τα 4 λαμβάνουν το αέριο κατευθείαν χωρίς την παρέμβαση της Ουκρανίας,» δήλωσε ο κ. Oettinger στην γερμανική εφημερίδα Bild, με βάση με το δημοσίευμα του Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v