Ν. Κορέα: Ερευνα για συμπαιγνία τραπεζών στα επιτόκια

Η αρμόδια επιτροπή τοποθέτησε από έξι επιθεωρητές σε κάθε μια από τις τέσσερις τράπεζες, που θα συναντηθούν με τραπεζικά στελέχη τα οποία είναι αρμόδια για τον καθορισμό των επιτοκίων.

Ν. Κορέα: Ερευνα για συμπαιγνία τραπεζών στα επιτόκια

Οι αρχές ανταγωνισμού της Νοτίου Κορέας διεξάγουν έρευνα στις τέσσερις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες της χώρας με την υποψία συμπαιγνίας στα επιτόκια, σύμφωνα με πληροφορίες από τις τράπεζες που ερευνώνται.

Η επιτροπή ανταγωνισμού έχει αποστείλει επιθεωρητές στην Kookmin Bank, την Woori Bank, την Shinhan και την Hana Bank μέσα στην εβδομάδα, ζητώντας δεδομένα που σχετίζονται με τον καθορισμό των επιτοκίων, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της κάθε τράπεζες.

Η επιτροπή FTC αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την έρευνα, αλλά ανώνυμες πηγές επιβεβαίωσαν την διεξαγωγή της.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, αναφέρει ότι η επιτροπή τοποθέτησε από έξι επιθεωρητές σε κάθε μια από τις τέσσερις τράπεζες, που θα συναντηθούν με τραπεζικά στελέχη τα οποία είναι αρμόδια για τον καθορισμό των επιτοκίων και θα μελετήσουν έγγραφα, email και online μηνύματα, για να διακριβώσουν εάν επικοινωνούσαν με συναδέλφους τους σε άλλες τράπεζες για να χειραγωγήσουν τα επιτόκια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v