Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ψάχνουν» για... κομμωτές στη Γερμανία

Ο σκληρός ανταγωνισμός και τα χαμηλά μεροκάματα δεν καθιστούν πλέον, ελκυστικό για τους νέους της Γερμανίας, το επάγγελμα του κομμωτή. Ψάχνουν νέους από το εξωτερικό.

«Ψάχνουν» για... κομμωτές στη Γερμανία

Μειωμένο είναι το ενδιαφέρον των νέων για το επάγγελμα του κομμωτή στη Γερμανία, καθώς θεωρείται από τα πιο κακοπληρωμένα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, σήμερα, περίπου 25.000 νέοι στη Γερμανία μαθαίνουν το επάγγελμα του κομμωτή στο πλαίσιο της λεγόμενης «δυαδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, που συνδυάζει εκπαίδευση στην επιχείρηση και απόκτηση θεωρητικών γνώσεων στην επαγγελματική σχολή. Το μεγαλύτερο μέρος των μαθητευόμενων, και συγκεκριμένα το 80 %, είναι γυναίκες.

Ο συνολικός αριθμός των μαθητευόμενων όμως έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια καθώς τα χειρωνακτικά επαγγέλματα δεν είναι πλέον τόσο ελκυστικά για τους νέους.

Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός λόγος για το μειωμένο ενδιαφέρον των νέων. Ο ανταγωνισμός στη γερμανική αγορά είναι εν τω μεταξύ σκληρότατος. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια ο αριθμός των κομμωτηρίων στις γερμανικές πόλεις έχει αυξηθεί κατά 25% την ώρα που καταγραφόταν συνεχής μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων. Ολοένα λιγότερα κομμωτήρια προσφέρουν στο μεταξύ θέσεις μαθητείας. Και επιπλέον οι θέσεις αυτές είναι ιδιαίτερα κακοπληρωμένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v