Jack Daniel's: Διαμαρτύρεται για "κυνηγητό" στη Μόσχα

Πριν από μία εβδομάδα, περιφερειακή υπηρεσία της ρωσικής ένωσης προστασίας καταναλωτών, Rospotrebnadzor, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν «χημικές ουσίες» στο Tennessee Honey Liqueur της Jack Daniel's.

Jack Daniels: Διαμαρτύρεται για κυνηγητό στη Μόσχα

Η εταιρία που παρασκευάζει το διάσημο ουίσκι Jack Daniel's προειδοποίησε ότι οι «κλασικές αμερικανικές μάρκες» αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα στην Ρωσία, καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με την δύση σχετικά με την ουκρανική κρίση.

Η εταιρία Brown-Forman εξέδωσε την προειδοποίηση παράλληλα με την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου. Πριν μια εβδομάδα, μια περιφερειακή υπηρεσία της ρωσικής ένωσης προστασίας καταναλωτών, Rospotrebnadzor, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν «χημικές ουσίες» στο Tennessee Honey Liqueur της Jack Daniel's.

Η Brown-Forman δήλωσε τότε ότι διαψεύδει «ένθερμα» την παρουσία επιβλαβών ουσιών σε προϊόντα της.

Η εταιρία ποτών δεν είναι η μόνη αμερικανική που αντιμετωπίζει προβλήματα στην ρωσική αγορά. Την περασμένη εβδομάδα, οι υγειονομικές υπηρεσίες της Μόσχας διέταξαν την προσωρινή παύση των εργασιών σε τέσσερα εστιατόρια της McDonald's.

Η αμερικανική αλυσίδα fast food ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει εναντίον της απόφασης, αλλά πάντως σήμερα οι ίδιες αρχές ανακοίνωσαν την διακοπή της λειτουργίας ενός ακόμη εστιατορίου, το οποίο μάλιστα βρίσκεται απέναντι από το Κρεμλίνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v