Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Το FBI ερευνά αναφορές για κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες

Δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ανέφεραν πως η JPMorgan Chase και ακόμα τέσσερα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έπεσαν θύμα χάκερς τον Αύγουστο. Το θέμα ερευνάται από τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Το FBI ερευνά αναφορές για κυβερνοεπιθέσεις σε τράπεζες

Τις αναφορές σε μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες αρκετές αμερικανικές χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις έχουν πέσει θύμα πρόσφατων κυβερνοεπιθέσεων ερευνά το FBI.

«Εργαζόμαστε με τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ για να καθορίσουμε το αντικείμενο των πρόσφατων αναφορών για κυβερνοεπιθέσεις κατά αρκετών αμερικανικών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του FBI, Τζόσουα Κάμπελ.

Ο ίδιος δεν έδωσε τα ονόματα των εμπλεκόμενων εταιρειών, ούτε και περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα, πάντως, με πηγές που επικαλείται το Reuters, η JPMorgan Chase υπήρξε θύμα πρόσφατης επίθεσης. Οι πηγές αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες ως προς την σοβαρότητα του περιστατικού, λέγοντας πως η JPMorgan ερευνά το θέμα για να προσδιορίσει τι έχει συμβεί. Εκπρόσωπος της JPMorgan αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ερωτήθηκε για την επίθεση.

«Εταιρείες του δικού μας μεγέθους, δυστυχώς, βιώνουν κυβερνωεπιθέσεις σχεδόν κάθε μέρα. Έχουμε πολλαπλά επίπεδα άμυνας για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες απειλές και παρακολουθούμε συνεχώς τα επίπεδα απάτης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Χθες, το Bloomberg είχε μεταδώσει πως ρώσοι χάκερς θεωρείται ότι εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση κατά της JPMorgan Chase και μιας ακόμα αμερικανικής τράπεζας, η οποία δεν κατονομάζεται, στα μέσα Αυγούστου, με αποτέλεσμα να χαθούν ευαίσθητα δεδομένα. Κατά το Bloomberg, οι αρμόδιες αρχές ερευνούν εάν η παραβίαση της ασφάλειας συνδέεται με πρόσφατες επιθέσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Παράλληλα, οι New York Times μετέδωσαν πως τα δίκτυα της JPMorgan και τουλάχιστον άλλων τεσσάρων αμερικανικών τραπεζών είχαν δεχθεί συντονισμένες επιθέσεις αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, οι χάκερς έκλεψαν μεγάλες ποσότητες δεδομένων, μεταξύ των οποίων και πληροφορίες για καταθετικούς λογαριασμούς, αν και τα κίνητρά τους δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v