Βραζιλία: Πόλεμος προσφορών για μονάδα της Vivendi

Η Telecom Italia ανακοίνωσε πως υπέβαλε προσφορά σε μετρητά και μετοχές για την GVT που αποτιμούν την εταιρεία στα 7 δισ. ευρώ, ενώ η Telefonica αύξησε την προηγούμενη προσφορά της από τα 6,7 δισ. ευρώ στα 7,45 δισ. ευρώ, αυξάνοντας το ποσό που προτίθεται να καταβάλει σε ρευστό σε σχέση με την προηγούμενη προσφορά της.

Βραζιλία: Πόλεμος προσφορών για μονάδα της Vivendi

Εντείνεται η «μάχη» στην αγορά τηλεπικοινωνιών της Βραζιλίας, καθώς οι ευρωπαϊκές εταιρείες Telecom Italia και Telefonica κατέθεσαν ανταγωνιστικές προσφορές για την απόκτηση της μονάδας broadband της Vivendi, GVT.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Telecom Italia ανακοίνωσε πως υπέβαλε προσφορά σε μετρητά και μετοχές για την GVT που αποτιμούν την εταιρεία στα 7 δισ. ευρώ, ενώ η Telefonica αύξησε την προηγούμενη προσφορά της από τα 6,7 δισ. ευρώ στα 7,45 δισ. ευρώ, αυξάνοντας το ποσό που προτίθεται να καταβάλει σε ρευστό σε σχέση με την προηγούμενη προσφορά της.

Η Vivendi, η οποία και το 2013 είχε προσπαθήσει να πουλήσει την GVT, επιβεβαίωσε πω έλαβε τις δυο προσφορές, λέγοντας πως το εποπτικό της συμβούλιο θα τις εξετάσει σήμερα.

Η επιβράδυνση της αγοράς κινητής τηλεφωνίας της Βραζιλίας έχει αναγκάσει τους μεγάλους «παίκτες» της περιοχής να αναζητήσουν πελάτες μεγαλύτερης αξίας μέσω υπηρεσιών pay-TV και broadband, στις οποίες πρωτοπόρος είναι η GVT στη Βραζιλία.

Την Τετάρτη, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, η Oi ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις επιλογές της για μια προσφορά για το μερίδιο των δυο τρίτων που κατέχει η Telecom Italia στην βραζιλιάνικη μονάδα TIM Participacoes.

Η Telecom Italia ανέφερε πως η προσφορά της για την GVT προβλέπει μια συγχώνευση μεταξύ της GVT και της TIM Participacoes, με αποτέλεσμα η Vivendi να αποκτήσει ποσοστό περίπου 20% στην μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Ιταλίας.

Η Telefonica από την πλευρά της δήλωσε έτοιμη να καταβάλει το ποσό των 4,66 δισ. ευρώ σε μετρητά και να δώσει στην Vivendi ποσοστό 12% στον νέο όμιλο που θα προκύψει από τη συγχώνευση των GVT με την Telefonica Brazil.

Η Telefonica, η οποία είναι επίσης εμμέσως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Telecom Italia, προσφέρει επίσης στην Vivendi την επιλογή να αγοράσει ποσοστό 8,3% στην ιταλική τηλεπικοινωνιακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v