Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: "Δυνάμωσε" στο 4,2% το ΑΕΠ β΄τριμήνου

H αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό υψηλότερο από την αρχική μέτρηση και ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας υποχώρησε ακόμη περισσότερο την περασμένη εβδομάδα.

ΗΠΑ: Δυνάμωσε στο 4,2% το ΑΕΠ β΄τριμήνου

H αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό υψηλότερο από την αρχική μέτρηση στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την δεύτερη επίσημη εκτίμηση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ ενισχύθηκε 4,2%

Οι αναλυτές περίμεναν ότι η β΄μέτρηση θα είναι περίπου 3,9%, δηλαδή ελαφρώς χαμηλότερη από την αρχική μέτρηση για 4%. Η βελτίωση αποδόθηκε κυρίως στις αυξημένες επιχειρηματικές επενδύσεις σε ακίνητα και εξοπλισμό, σε σύγκριση με την αρχική μέτρηση.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας υποχώρησε ακόμη περισσότερο την περασμένη εβδομάδα. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι στα ταμεία εμφανίστηκαν 298.000 νέοι άνεργοι. Τα μεγέθη παραμένουν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ ετών.

Οι αναλυτές περίμεναν 300.000 αιτήσεις για επίδομα. Στην προηγηθείσα εβδομάδα είχαν εμφανιστεί στα ταμεία νέοι 299.000 άνεργοι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v